Van Vliet Bedrijven Waddinxveen - Van Vliet Hoveniers

van vliet hoveniers

tuin – tuinrenovatie in houten

Project: Tuinrenovatie
Realisatie: 2020
VVB Bedrijf: Van Vliet Hoveniers

 

Van Vliet Bedrijven renoveerde een grote achtertuin in Houten.

 

 

 

over de tuin

Als je een tuin, die je in 2003 hebt gemaakt, opnieuw mag ontwerpen en aanleggen is dat toch bijzonder. De bewoners van een huis in Houten hadden 17 jaar plezier gehad van hun tuin. Maar het werd tijd de tuin eens grondig onder handen te nemen.

De tuin was omheind met een half-hoog gemetselde muur, voorzien van een hekwerk. Deze schutting was begroeid met Hedera (klimop). De Hedera had het hekwerk door de jaren heen stevig ontwricht. Ook de halfhoge stenen muur had het zwaar te verduren gehad. De betonnen lateidelen aan de bovenzijde van de muur waren helemaal losgekomen. We hebben dus als eerst de Hedera en het hekwerk op de schutting verwijderd en de losgekomen lateidelen weer netjes op de muur verlijmd. De schutting werd afgewerkt met metalen staanders met houten delen.

In de tuin is een fraaie vlonder gelegd van composiethout. Composiethout is onderhoudsarm, heeft een natuurlijke eigentijdse uitstraling en is zeer geschikt voor vlonders vanwege de uitstekende antislipeigenschappen. Een flink grasveld, een hardhouten bloembak en een fraai stuk straatwerk maken de tuin compleet.

We wensen de bewoners veel tuinplezier!

 

 

Foto’s: © VVB BV

meer weten over tuinen?

U bent van harte welkom bij Van Vliet Hoveniers voor een vrijblijvend gesprek.

Mail naar: info@vanvliethoveniers.nl
Een beller is uiteraard sneller: (0182) 63 15 50

Van Vliet Bedrijven Waddixveen - Van Vliet Hoveniers - Henk van Vliet

Henk van Vliet
Adviseur Van Vliet Hoveniers